Culinair Nederland: Ook in les Pays-Bas vind je Haute-Cuisine

Nederland culinair op de kaart zetten en tegelijk werken aan spreiding van het toerisme. Dat was de focus van deze campagne. Samen bouwen aan nieuwe reissegmenten die meteen zorgen voor duurzame kansen. Het werd een campagne om de vingers bij af te likken. Een ontdekking van topproducten en hoogstaande gastronomie.

Onze aanpak?

Bestemmingen kijken steeds meer naar een toekomstgerichte en duurzame ontwikkeling van het toerisme. Dat is niet anders voor Nederland. Spreiding door aanbodinnovatie zorgt dat ervoor dat andere gebieden zoals de plattelandsregio’s mee op de toeristische kaart gezet worden, een heel belangrijke doelstelling van het NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen).
 

Vanuit deze briefing ging Thx.agency samen met NBTC aan het sparren. Wie het platteland zegt, zegt lokale producten. Die producten worden steeds meer vanuit het principe van korte keten en kwaliteit gebruikt door heel wat toprestaurants. En daar zagen we meteen een grote kans. Een kans waarmee we tegelijk het imago van Nederland konden opkrikken. Want ook in Nederland vind je Haute-Cuisine. Meteen een nieuw reissegment om verder aan te boren. Dus gingen we aan de slag!

 

Ontdek hier meer over Culinair Nederland: www.holland.com/culinair-nederland

[:swvar:text:1331:]

Resultaat

From Farm to Fork, basis voor de toekomst

 
Topchefs uit België trokken samen met hun collega’s uit Nederland op stap. Zij waren overtuigd, net als heel wat consumenten. Nederland heeft echt enorm veel te bieden op gastronomisch vlak. Van bij de producent tot op je bord, wij wisten de smaakpapillen van heel wat Belgen te prikkelen. Klaar voor jouw volgend gastronomisch weekend? 

Websitebezoekers

70K+

Totale bereik

+12 miljoen

Pers

+5 miljoen
Onze focus?

Kwaliteitszoekers en food- & travellovers

 
Als we kwaliteitszoekers willen verleiden tot het proeven van de Nederlandse keuken, dan moeten we het verhaal op een overtuigende manier brengen. We kozen voor een strategisch partnership met Gault & Millau waar we de hele campagne rond bouwden. Nederland werd bestemming in de kijker van de gids van 2021. Een ideale kapstok voor een actieve bewerking van pers, gerichte online marketing en samenwerking met diverse media en influencers. Maar vooral ook de basis voor heel wat sterke content, videoverhalen en storytelling. Het geheel kreeg vorm op speciaal ontwikkelde landingspagina’s op de website van Holland.com waar diverse partners mee aan bod kwamen.